TEORIKURS FOR DRONEPILOTER I ÅPEN KATEGORI A2

Kurset inneholder pensum til droneeksamen A2, og gir deg mange nyttige tips til hvordan du kan utføre komplekse droneoperasjoner med minimal risiko.

Varighet 1 dag (09-14)
Forkunnskaper Se detaljer
Kursbevis Inkludert
Kursavgift

Kr 3495.00

Om kurset

Vårt teorikurs er nå revidert til å møte nye krav i åpen kategori, underklasse A2 som gjelder fra 1. januar 2021.

Innhold

Teorikurset dekker pensum til A2-droneeksamen, der vi går i dybden i følgende emner:

  • Gjennomgang av lover og regler
  • Fartøylære (software, systemer, komponenter og vedlikehold)
  • Planlegging og gjennomføring av droneflyging (tillatelser, risiko, sikkerhet, vær og vind)

I tillegg til pensum jobber vi gjennom lignende eksamensspørsmål.

Kurset ledes av piloter med bakgrunn som flyinstruktører med lang fartstid innen ubemannet luftfart. Ved å benytte kjente prinsipper fra bemannet luftfart er vi med på å trygge dronebransjen med økt fokus på kompetanse. Dette sikrer deg maksimalt læringsutbytte og de aller beste forutsetninger for å bestå droneeksamen på første forsøk.

Etter kurset skal du ha tilegnet deg kunnskap og holdninger som gjør deg i stand til å utføre sikre droneoperasjoner i åpen kategori A2.

Ønsker du praktisk flygetrening i tillegg? Se vårt A2 dronekurs.

Forkunnskaper

Vi anbefaler at du har fullført Luftfartstilsynets nettkurs og tilhørende netteksamen for A1/A3. Nettkurs og eksamen gjennomføres via portalen flydrone.no.

Inkludert i kurset er

  • Teoriundervisning
  • Kursbok
  • Øvelsesoppgaver i nettskolen
  • Engasjerte instruktører
  • Tidsriktig kunnskap
  • Kursbevis

 

Hva er A2?

A2 er en underkategori i åpen kategori som dekker droneflyging med lav risiko. Underklasse A2 åpner opp for flyging «nært folk», og det stilles egne krav til pilotkompetanse, sikkerhetsavstander og droner. Flyging skal skje innenfor sysnsrekkevidde og under 120 m over bakken eller vannet.

Kursmateriell

Følgende kursmateriell er inkludert i dette kurset:

Droneflyging: Lær å fly drone

Boken gir deg en grunnleggende forståelse for hvordan du klargjør utstyret. Den gir deg også flere nyttige tips til hvordan du utfører droneflyging med lav risiko – slik at du unngår de typiske nybegynnerfeilene. Boken passer både for nybegynnere og profesjonelle dronepiloter som ønsker en håndbok i droneflyging.

Prosedyremanual A2

Et godt eksempel på en prosedyremanual til bruk i underkategori A2. Manualen inneholder prosedyrer, sjekklister og annen nyttig info.

Droneakademiets kursbevis

Dokumenterte kunnskaper og ferdigheter er en stor fordel. Vår annerkjente kurssertifisering vil bli gitt ved fullførelse av dette kurset.

Printet kursbevis

Et offesielt stemplet kursbevis vil bli gitt etter endt kurs, eventuelt sendes til deg pr. post.

Ditalt kursbevis

Et nedlastbart kursbevis i PDF format vil bli tilgjengelig på din side etter fullført kurs.

Spørsmål og svar

Kurset passer for dronepiloter og operatører deg som skal avlegge luftfartstilsynets teorieksamen for ubemannet luftfart, eller ønsker å tilknytte seg verdifull teoretisk kompetanse.

A2 teorieksamen avlegges ved en av Statens vegvesen sine trafikkstasjoner. Liste over trafikkstasjoner og åpningstider finner du her. Eksamensgebyret betales kontant eller med debetkort.

Meld deg på kurset ved å opprette brukerkonto og trykk på "Påmelding" i kolonnen til høyre. Du kan også melde deg på kurset ved å sende oss en e-post med kontaktinformasjon og ønsket kursdato til info@ubemannet.no

A2 er en underkategori i åpen kategori som dekker droneflyging med lav risiko. Underklasse A2 åpner opp for flyging «nært folk», og det stilles egne krav til pilotkompetanse, sikkerhetsavstander og droner. Flyging skal skje innenfor sysnsrekkevidde og under 120 m over bakken eller vannet.

For å fly drone i A2 må du eller bedriften være registrert som droneoperatør. I tillegg er det krav om at du har lest og forstått brukermanualen, gjennomført et grunnleggende nettkurs og en tilhørende nettbasert teoriprøve. Du må også deklarere at du har gjennomført praktisk flygetrening, og utføre en tilleggseksamen som avlegges ved en av Statens vegvesens trafikkstasjoner.

Flere spørsmål? Besøk vårt hjelpesenter eller kontakt oss

Når flere medarbeidere har behov for opplæring, vil vi anbefale å bestille et bedriftsinternt kurs. Alle våre kurs kan arrangeres bedriftsinternt eller vi kan skreddersy egne opplegg som passer deres behov i forhold til innhold, tid og sted.

Ønsker du å samle flere ansatte til et bedriftsinternt kurs?

Kontakt oss

Leter du etter andre kurs?

VÅRE KUNDER SETTER KOMPETANSE OG SIKKERHET I FOKUS

Les kundehistorier