ET KOMPLETT TEORIKURS FOR PROFESJONELLE DRONEPILOTER

Kurset inneholder pensum til luftfartstilsynets droneeksamen, og gir deg mange nyttige tips til hvordan du kan utføre komplekse droneoperasjoner med minimal risiko. Kurset passer også for eksisterende dronepiloter som vil heve sin kunnskap.

Varighet 1 dag (09-15)
Forkunnskaper Se detaljer
Kursbevis Inkludert
Kursavgift

Kr 4250.00

Om kurset

Grunnet koronapandemien holdes dette kurset via fjernundervisning i Microsoft Teams. Et digitalt klasserom der du også får muligheten til å delta aktivt ved å stille spørsmål.


Teorikurset dekker blant annet dagens nasjonale regelverk som omhandler droneflyging. Det nye felleseuropeiske regelverket skulle i utgangspunktet tre i kraft fra 1 juli, men grunnet pandemien er implementeringen utsatt til 1 januar 2021. Det er fortsatt usikkert om overgangsperioden på ett år fra 1 juli vil utsettes tilsvarende. Ved å delta på dette kurset vil du også få tilsendt en veileder som omhandler nytt EU-regelverk og revidert kursbok, når dette er klart.

Innhold

Vi går igjennom pensum til droneeksamen steg for steg og går i dybden i de vanskelige emnene. Fagene inkluderer: lover og regler, aerodynamikk, fartøylære, mikrometeorologi, operasjonelle prosedyrer og menneskelige faktorer.

Kurset holdes av piloter med bakgrunn som flyinstruktører med lang fartstid innen ubemannet luftfart. Ved å benytte kjente prinsipper fra bemannet luftfart er vi med på å trygge dronebransjen med økt fokus på kompetanse. Dette sikrer deg maksimalt læringsutbytte og de aller beste forutsetninger for å bestå droneeksamen på første forsøk.

I tillegg til pensum dekker vi eksaminators tenkemåte og jobber oss gjennom lignende eksamensspørsmål. Du vil også få tilsendt tre forskjellige teoriprøver (med utfyllende fasit) sammen med kursboken i forkant av kurset.

Inkludert i kurset er

  • Teoriundervisning
  • Kursbok
  • Lignende eksamensoppgaver
  • Engasjerte instruktører
  • Tidsriktig kunnskap
  • Kursbevis

 

Hvordan fungerer det?

Teorikurset gjennomføres i sanntid som fjernundervisning via Microsoft teams. Under kurset har du muligheten til å stille spørsmål og delta i diskusjoner. Kurset starter klokken 09 og varer til ca. klokken 15. Det er lagt opp til flere pauser.

Hva er droneeksamen?

Dersom du skal føre droner i operatørklassene RO2 eller RO3, må du ha bestått Luftfartstilsynets e-eksamen. Teorieksamen avlegges ved en av Statens vegvesen sine trafikkstasjoner og inneholder 40 spørsmål med 4 svaralternativer som må besvares innen 80 minutter. Det kreves minimum 75% riktige svar for å bestå.

Kursmateriell

Følgende kursmateriell er inkludert i dette kurset:

Droneboken: En teoribok for ubemannet luftfart

Droneboken er en teoribok om droneflyging som dekker luftfartstilsynet pensum til drone-eksamen og enda mer. Denne boken er også for entusiasten som ønsker å bli en tryggere dronepilot.

Droneboken: En teoribok for ubemannet luftfart, 2. utgave (kommer)

Droneboken er en teoribok om droneflyging som dekker luftfartstilsynet pensum til drone-eksamen og enda mer. Denne nye reviderte utgaven dekker blant annet nytt felleseuropeisk regelverk.

Droneakademiets kursbevis

Dokumenterte kunnskaper og ferdigheter er en stor fordel. Vår annerkjente kurssertifisering vil bli gitt ved fullførelse av dette kurset.

Printet kursbevis

Et offesielt stemplet kursbevis vil bli gitt etter endt kurs, eventuelt sendes til deg pr. post.

Ditalt kursbevis

Et nedlastbart kursbevis i PDF format vil bli tilgjengelig på din side etter fullført kurs.

Spørsmål og svar

Kurset passer for deg som skal avlegge luftfartstilsynets teorieksamen for ubemannet luftfart, eller ønsker å tilknytte seg verdifull teoretisk kompetanse.

Teorieksamen avlegges ved en av Statens vegvesen sine trafikkstasjoner. Liste over trafikkstasjoner og åpningstider finner du her. Eksamensgebyret på kr 1010,- betales kontant eller med debetkort.

Meld deg på kurset ved å opprette brukerkonto og trykk på "Påmelding" i kolonnen til høyre. Du kan også melde deg på kurset ved å sende oss en e-post med kontaktinformasjon og ønsket kursdato til info@ubemannet.no

Flere spørsmål? Besøk vårt hjelpesenter eller kontakt oss

Når flere medarbeidere har behov for opplæring, vil vi anbefale å bestille et bedriftsinternt kurs. Alle våre kurs kan arrangeres bedriftsinternt eller vi kan skreddersy egne opplegg som passer deres behov i forhold til innhold, tid og sted.

Ønsker du å samle flere ansatte til et bedriftsinternt kurs?

Kontakt oss

Leter du etter andre kurs?

VÅRE KUNDER SETTER KOMPETANSE OG SIKKERHET I FOKUS

Les kundehistorier