ET KOMPLETT DRONEKURS FOR PILOTER I KATEGORI ÅPEN A2

Ta et godt omtalt dronekurs som setter deg i stand til å utføre droneoperasjoner i Åpen kategori, underklasse A2. Kurset går over en dag og avsluttes med praktisk flyging.

Varighet 1 dag (09-16)
Forkunnskaper Se detaljer
Kursbevis Inkludert
Kursavgift

Kr 6250.00

Om kurset

Forbered deg på nytt EU-regelverk. Vårt RO1-kurs er nå revidert til å møte nye krav i åpen kategori, underklasse A2 som gjelder fra 1. januar 2021.

Ta et godt omtalt dronekurs som setter deg i stand til å utføre droneoperasjoner i åpen kategori A2. Kurset går over en dag og avsluttes med praktisk flyging. I tillegg til kursbevis som dokumenterer gjennomført teoretisk og praktisk opplæring, vil du også motta et eksempel på en prosedyremanual.

Innhold

Kurset består av både tradisjonell klasseromsundervisning og praktisk trening. Teorien dekker pensum til teorieksamen A2 og inneholder fagene lover og regler, fartøylære, meteorologi, operasjonelle prosedyrer og menneskelige faktorer. Under det praktiske treningsprogrammet vil du få 1-til-1 undervisning på et av skolens RPAS-fartøy. Du vil lære bruk av operasjonelle prosedyrer, bruk av sjekklister, nødprosedyrer, kommunikasjon m.m.

Kurset holdes av piloter med bakgrunn som flyinstruktører med lang fartstid innen ubemannet luftfart. Ved å benytte kjente prinsipper fra bemannet luftfart er vi med på å trygge dronebransjen med økt fokus på kompetanse.

Målgruppe

Kurset passer for deg som vil starte droneoperasjoner i åpen kategori A2, utdanne dronepiloter til din organisasjon, eller ta dine droneoperasjoner til et nytt profesjonelt nivå.

Inkludert i kurset er

  • Teoriundervisning
  • 1-til-1 instruksjon
  • Kursbøker og materiell
  • Refleksvest
  • Eksempel på operasjonsmanual
  • Engasjerte instruktører
  • Tidsriktig kunnskap
  • Lunsj

Kursmateriell

Følgende kursmateriell er inkludert i dette kurset:

Droneflyging: lær å fly drone

Boken gir deg en grunnleggende forståelse av hvordan du klargjør utstyret, og gir deg flere nyttige tips til hvordan du utfører droneflyging med lav risiko – slik at du unngår de typiske nybegynnerfeilene. Boken passer både for nybegynnere og profesjonelle dronepiloter som ønsker en håndbok i droneflyging.

Operasjonsmanual RO1

Et godt eksempel på en RO1 operasjonsmanual, med sjekklister og annen nyttig info.

Dronepilot refleksvest

Refleksvesten er merket med "DRONEPILOT" på ryggen. En størrelse.

Droneakademiets kursbevis

Dokumenterte kunnskaper og ferdigheter er en stor fordel. Vår annerkjente kurssertifisering vil bli gitt ved fullførelse av dette kurset.

Printet kursbevis

Et offesielt stemplet kursbevis vil bli gitt etter endt kurs, eventuelt sendes til deg pr. post.

Ditalt kursbevis

Et nedlastbart kursbevis i PDF format vil bli tilgjengelig på din side etter fullført kurs.

Kursdatoer

1 dag (09-16)
Drammen
18/12/2020

Ingen kursdato som passer deg?

Kontakt oss

Spørsmål og svar

A2 er en underkategori i åpen kategori som dekker droneflyging med lav risiko. Underklasse A2 åpner opp for flyging «nært folk», og det stilles egne krav til pilotkompetanse, sikkerhetsavstander og droner. Flyging skal skje innenfor sysnsrekkevidde og under 120 m over bakken eller vannet.

Meld deg på kurset ved å opprette brukerkonto og trykk på "Påmelding" i kolonnen til høyre. Du kan også melde deg på kurset ved å sende oss en e-post med kontaktinformasjon og ønsket kursdato til info@ubemannet.no

For å kunne operere som dronepilot i åpen kategori A2, må du ha bestått A2 teorieksamen som avlegges ved en av Statens vegvesens trafikkstasjoner.

- Flyging skal skje under 120 m over bakken eller vannet.
- Dronen skal være innenfor synsrekkevidde til enhver tid.
- Dronen må veie under 4 kg og ha CE-klassemerke C2. Dersom dronen ikke har CE-klassemerke, regnes dronen som "legacy" og andre krav gjelder.
- Fastsatt sikkerhetsavstand fra utenforstående personer er 30 meter, men avstanden kan reduseres inntil 5 meter dersom dronen har aktivert en lavhastighetsmodus og man følger en 1 til 1-regel (høyde = horisontalavstand).

Du kan fly droner som er merket «C2». Dersom dronen ikke er CE-merket, kan du frem til 1. januar 2023 fly med droner som veier mindre enn 2 kg. For droner uten C2 merke, såkalte legacy-droner gjelder 50 m horisontal sikkerhetsavstand fra utenforstående personer.

For å fly drone i A2 må du eller bedriften være registrert som droneoperatør. I tillegg er det krav om at du har lest og forstått brukermanualen, gjennomført et grunnleggende nettkurs og en tilhørende nettbasert teoriprøve. Du må også deklarere at du har gjennomført praktisk flygetrening, og utføre en tilleggseksamen som avlegges ved en av Statens vegvesens trafikkstasjoner.

Flere spørsmål? Besøk vårt hjelpesenter eller kontakt oss

Når flere medarbeidere har behov for opplæring, vil vi anbefale å bestille et bedriftsinternt kurs. Alle våre kurs kan arrangeres bedriftsinternt eller vi kan skreddersy egne opplegg som passer deres behov i forhold til innhold, tid og sted.

Ønsker du å samle flere ansatte til et bedriftsinternt kurs?

Kontakt oss

Leter du etter andre kurs?

VÅRE KUNDER SETTER KOMPETANSE OG SIKKERHET I FOKUS

Les kundehistorier