Et komplett dronekurs for piloter i åpen kategori A2

Ta et godt omtalt dronekurs som setter deg i stand til å utføre droneoperasjoner i åpen kategori, underklasse A2. Kurset varer i én dag og avsluttes med praktisk flyging.

Varighet 1 dag (09-16)
Forkunnskaper Se detaljer
Kursbevis Inkludert
Kursavgift

Kr 6250.00

Om kurset

Åpen kategori A2 tillater flyging «nært folk», og det stilles egne krav til pilotkompetanse, sikkerhetsavstander og droner. Flyging skal skje innenfor sysnsrekkevidde og under 120 m til nærmeste punkt i terrenget.

Innhold

Kurset varer i én dag og avsluttes med praktisk flyging. I tillegg til kursbevis som dokumenterer gjennomført teoretisk og praktisk opplæring, vil du også motta kursmateriell som inkluderer kursbok, refleksvest og eksempel på en prosedyremanual.

Kurset består av både tradisjonell klasseromsundervisning og praktisk trening som dekker EASA-krav til egentrening. Teorien er eksamensforberedende, og vi går i dybden på følgende emner:

 • Lover og regler
 • Fartøylære (software, systemer, komponenter og vedlikehold)
 • Planlegging og gjennomføring av droneflyging (tillatelser, risiko, sikkerhet, vær og vind)

Under det praktiske treningsprogrammet vil du få én-til-én-undervisning på en av våre droner, der du vil tilegne deg ferdigheter som oppfyller anbefalingene til praktisk egentrening. Du vil blant annet lære praktisk bruk av operasjonelle prosedyrer, sjekklister og metoder for å bedømme avstander.

Kurset ledes av våre dyktige instruktører som har bakgrunn fra kommersiell luftfart, med lang fartstid innen ubemannet luftfart. Vi benytter kjente prinsipper fra bemannet luftfart. Det sikrer deg maksimalt læringsutbytte og de aller beste forutsetningene.

Forkunnskaper

Vi anbefaler at du har fullført Luftfartstilsynets nettkurs og tilhørende online-eksamen for A1/A3. Nettkurs og eksamen gjennomføres via portalen flydrone.no.

Målgruppe

Kurset passer for deg som vil starte droneoperasjoner i åpen kategori A2, utdanne dronepiloter til egen organisasjon, eller ta dine droneoperasjoner til et nytt profesjonelt nivå.

Inkludert i kurset er

 • Teoriundervisning
 • Én-til-én-undervisning
 • Kursbøker og materiell
 • Refleksvest
 • Eksempel på en prosedyremanual
 • Tilgang til A2 teoritentamen i nettskolen
 • Tidsriktig kunnskap
 • Lunsj

Kursmateriell

Følgende kursmateriell er inkludert i dette kurset:

Droneflyging: Lær å fly drone

Boken gir deg en grunnleggende forståelse for hvordan du klargjør utstyret. Den gir deg også flere nyttige tips til hvordan du utfører droneflyging med lav risiko – slik at du unngår de typiske nybegynnerfeilene. Boken passer både for nybegynnere og profesjonelle dronepiloter som ønsker en håndbok i droneflyging.

Prosedyremanual A2

Et godt eksempel på en prosedyremanual til bruk i underkategori A2. Manualen inneholder prosedyrer, sjekklister og annen nyttig info.

Dronepilot refleksvest

Refleksvesten er merket med "DRONEPILOT" på ryggen. En størrelse.

Droneakademiets kursbevis

Dokumenterte kunnskaper og ferdigheter er en stor fordel. Vår annerkjente kurssertifisering vil bli gitt ved fullførelse av dette kurset.

Printet kursbevis

Et offesielt stemplet kursbevis vil bli gitt etter endt kurs, eventuelt sendes til deg pr. post.

Ditalt kursbevis

Et nedlastbart kursbevis i PDF format vil bli tilgjengelig på din side etter fullført kurs.

Kursdatoer

1 dag (09-16)
Sykkylven
19/04/2023
1 dag (09-16)
Sykkylven
15/05/2023
1 dag (09-16)
Drammen
24/05/2023

Ingen kursdato som passer deg?

Kontakt oss

Spørsmål og svar

A2 er en underkategori i åpen kategori som dekker droneflyging med lav risiko. Underklasse A2 åpner opp for flyging «nært folk», og det stilles egne krav til pilotkompetanse, sikkerhetsavstander og droner. Flyging skal skje innenfor sysnsrekkevidde og under 120 m over bakken eller vannet.

Meld deg på kurset ved å opprette brukerkonto og trykk på "Påmelding" i kolonnen til høyre. Du kan også melde deg på kurset ved å sende oss en e-post med kontaktinformasjon og ønsket kursdato til info@ubemannet.no

For å kunne operere som dronepilot i åpen kategori A2 må du ha bestått A2 teorieksamen. Den avlegges ved en av Statens vegvesen sine trafikkstasjoner.

- Flyging skal skje under 120 m over bakken eller vannet.
- Dronen skal være innenfor synsrekkevidde til enhver tid.
- Dronen må veie under 4 kg og ha C-klassemerke C2. Dersom dronen ikke har C-klassemerke, regnes dronen som "legacy" og andre krav gjelder.
- Fastsatt sikkerhetsavstand fra utenforstående personer er 30 m. Avstanden kan reduseres inntil 5 m dersom dronen har aktivert saktemodus og man følger en én-til-én-regel (høyde = horisontalavstand).

Du kan fly droner som er merket «C2». Dersom dronen ikke er C-klassemerket, kan du frem til 1. januar 2023 fly med droner som veier mindre enn 2 kg. For droner uten C2 merke, såkalte legacy-droner gjelder 50 m horisontal sikkerhetsavstand fra utenforstående personer.

For å fly drone i A2 må du eller bedriften være registrert som droneoperatør. I tillegg er det krav om at du har lest og forstått brukermanualen, gjennomført et grunnleggende nettkurs og en tilhørende nettbasert teoriprøve. Du må også deklarere at du har gjennomført praktisk flygetrening, og utføre en tilleggseksamen som avlegges ved en av Statens vegvesens trafikkstasjoner.

Flere spørsmål? Besøk vårt hjelpesenter eller kontakt oss

Når flere medarbeidere har behov for opplæring, vil vi anbefale å bestille et bedriftsinternt kurs. Alle våre kurs kan arrangeres bedriftsinternt eller vi kan skreddersy egne opplegg som passer deres behov i forhold til innhold, tid og sted.

Ønsker du å samle flere ansatte til et bedriftsinternt kurs?

Kontakt oss

Leter du etter andre kurs?

VÅRE KUNDER SETTER KOMPETANSE OG SIKKERHET I FOKUS

Les kundehistorier