Et komplett dronekurs for profesjonelle dronepiloter

Ta et godt omtalt dronekurs som setter deg i stand til å utføre droneoperasjoner i spesifikk kategori. Kurset går over tre dager dager og inkluderer både teori og praktisk flyging med multikopter.

Varighet 3 dager
Forkunnskaper Se detaljer
Kursbevis Inkludert
Kursavgift

Kr 12450.00

Om kurset

Kursdatoer lanseres snart


Kurset gir deg praktiske flygeferdigheter og en helhetlig forståelse for operasjonelle prosedyrer. Kurset setter deg videre i stand til å forberede og gjennomføre VLOS-operasjoner, slik du kan operere sikkert og i tråd med EU-krav i spesifikk kategori.

Kurset gjennomføres over tre dager med en kombinasjon av individuell 1-1 instruksjon og klasseromsundervisning, der vi går i dybden i følgende emner:

 • Gjennomgang av lover og regler
 • Fartøylære (software, systemer, begrensninger, komponenter og vedlikehold)
 • Planlegging og gjennomføring av droneflyging (luftrom, luftfartskart, tillatelser, risiko, sikkerhet, vær og vind)

Under det praktiske treningsprogrammet vil du få 1-til-1 undervisning på en av våre droner, der du vil tilegne deg ferdigheter som oppfyller kravene i STS-01 og PDRA-S01. Du vil blant annet lære praktisk bruk av operasjonelle prosedyrer, sjekklister, metoder for å bedømme avstander m.m. Det praktiske treningsprogrammet avsluttes med en obligatorisk ferdighetstest som er inkludert i kurskostnaden.

Kurset ledes av våre dyktige instruktører som har bakgrunn fra kommersiell luftfart, med lang fartstid innen ubemannet luftfart. Ved å benytte kjente prinsipper fra bemannet luftfart er vi med på å trygge dronebransjen med økt fokus på kompetanse.

Kursmateriell og lunsj er inkludert i kursprisen. Vi har hotellavtale med Nordic Choice Hotels som gir deg gode rabatter dersom du har behov for overnatting. Kontakt oss for mer informasjon.

Utstyr

Vi benytter moderne og profesjonelt utstyr med flere sikkerhetssystemer. Gjennom praktisk opplæring får du kjennskap til ulike systemer. Leie av fartøy er inkludert i kurskostnaden.

Målgruppe

Kurset passer for piloter tilknyttet operatører i spesifikk kategori. Med dokumentert kunnskap skiller du deg ut i mengden.

Inkludert i kurset er

 • Teoriundervisning
 • 1-til-1 instruksjon
 • Kursbøker og materiell
 • Ferdighetstest
 • Engasjerte instruktører
 • Tidsriktig kunnskap
 • Lunsj
 • Kursbevis

Kursmateriell

Følgende kursmateriell er inkludert i dette kurset:

Droneboken: En teoribok for ubemannet luftfart, 2. utgave

Droneboken er en teoribok om droneflyging som dekker EASA-pensum til A1/A3 og A2-droneeksamen, og større deler av pensum til pilotkompetanse i spesifikk kategori.

Droneflyging: Lær å fly drone

Boken gir deg en grunnleggende forståelse for hvordan du klargjør utstyret. Den gir deg også flere nyttige tips til hvordan du utfører droneflyging med lav risiko – slik at du unngår de typiske nybegynnerfeilene. Boken passer både for nybegynnere og profesjonelle dronepiloter som ønsker en håndbok i droneflyging.

Operasjonelle prosedyrer

Boken inkluderer Droneakademiets operasjonelle prosedyrer til bruk under teoretisk og praktisk opplæring. Boken inneholder også en liste med praktiske øvelser.

Dronepilot refleksvest

Refleksvesten er merket med "DRONEPILOT" på ryggen. En størrelse.

Droneakademiets kursbevis

Dokumenterte kunnskaper og ferdigheter er en stor fordel. Vår annerkjente kurssertifisering vil bli gitt ved fullførelse av dette kurset.

Printet kursbevis

Et offesielt stemplet kursbevis vil bli gitt etter endt kurs, eventuelt sendes til deg pr. post.

Ditalt kursbevis

Et nedlastbart kursbevis i PDF format vil bli tilgjengelig på din side etter fullført kurs.

Spørsmål og svar

RO2
Katagorien lar deg operere drone med maks avgansvekt (MTOW) på 25 kg. Klassen har strengere krav til teoretisk kompetanse og piloter må bestå luftfartstilsynets teorieksamen for ubemannet luftfart. Operatører i denne kategorien skal kun operere under 120 m (400 fot) over bakken eller vannet, enten innenfor synsrekkevidde (VLOS), utvidet synsrekkevidde ved hjelp av observatører (EVLOS) eller utenfor synsrekkevidde (BLOS).

RO3
Dette er den høyeste operatørkategorien. Fartøy som drives av turbinmotor, eller fartøy med en MTOW over 25 kg havner automatisk i denne kategorien. I likhet med RO2 må piloter i RO3 klassen også bestå teorieksamen. RO3 kan operere VLOS, EVLOS og BLOS over 120 m over bakken eller vannet samt innenfor minimumsavstandene som er satt i forskrift om droneflyging, på de vilkår som er satt i operasjonsmanualen.

For å kunne operere i RO2 eller RO3 kategorien må selskapet inneha operatørtillatelse i en av disse operatørkategoriene.

Meld deg på kurset ved å opprette brukerkonto og trykk på "Påmelding" i kolonnen til høyre. Du kan også melde deg på kurset ved å sende oss en e-post med kontaktinformasjon og ønsket kursdato til info@ubemannet.no

Det er en fordel å ha fullført A2-droneeksamen.

Flere spørsmål? Besøk vårt hjelpesenter eller kontakt oss

Når flere medarbeidere har behov for opplæring, vil vi anbefale å bestille et bedriftsinternt kurs. Alle våre kurs kan arrangeres bedriftsinternt eller vi kan skreddersy egne opplegg som passer deres behov i forhold til innhold, tid og sted.

Ønsker du å samle flere ansatte til et bedriftsinternt kurs?

Kontakt oss

Leter du etter andre kurs?

VÅRE KUNDER SETTER KOMPETANSE OG SIKKERHET I FOKUS

Les kundehistorier