Et komplett dronekurs for profesjonelle dronepiloter

Ta et godt omtalt dronekurs som setter deg i stand til å utføre droneoperasjoner i spesifikk kategori. Kurset går over to dager dager og inkluderer både teori og praktisk flyging med multikopter.

Varighet 2 dager
Forkunnskaper Se detaljer
Kursbevis Inkludert
Kursavgift

Kr 12450.00

Om kurset

Kurset gir deg praktiske flygeferdigheter og en helhetlig forståelse for operasjonelle prosedyrer. Kurset setter deg videre i stand til å forberede og gjennomføre VLOS-operasjoner, slik du kan operere sikkert og i tråd med EU-krav i spesifikk kategori.

Kurset gjennomføres over to dager med en kombinasjon av individuell 1-1 instruksjon og klasseromsundervisning, der vi går i dybden i følgende emner:

 • Gjennomgang av lover og regler
 • Luftrom og tjenester
 • Navigasjon og kart
 • Aerodynamikk og ytelse 
 • Systemlære
 • Meteorologi
 • Operasjonelle prosedyrer
 • Menneskelige faktorer

Teorien baserer seg på Luftfartstilsynets læremål for STS-eksamen, og dekker obligatoriske emner i SORA.

Under det praktiske treningsprogrammet vil du få 1-til-1 undervisning på en av våre droner, der du vil tilegne deg kunnskaper og ferdigheter som oppfyller kravene i STS-01 og PDRA-S01. Du vil blant annet lære praktisk bruk av operasjonelle prosedyrer, sjekklister og metoder for å bedømme avstander.

Kurset ledes av våre dyktige instruktører som har bakgrunn fra kommersiell luftfart, med lang fartstid innen ubemannet luftfart. Ved å benytte kjente prinsipper fra bemannet luftfart er vi med på å trygge dronebransjen med økt fokus på kompetanse.

 

Utstyr

Vi benytter moderne og profesjonelt utstyr med flere sikkerhetssystemer. Gjennom praktisk opplæring får du kjennskap til ulike dronesystemer. Leie av fartøy er inkludert i kurskostnaden.

 

Målgruppe

Kurset passer for dronepiloter tilknyttet operatører i spesifikk kategori. Kurset dekker kravene til STS-01, PDRA-S01 og emner som er beskrevet i SORA.

 

Inkludert i kurset er

 • Teoriundervisning
 • 1-til-1 instruksjon
 • Kursbøker og materiell
 • Refleksvest
 • Engasjerte instruktører
 • Tidsriktig kunnskap
 • Lunsj
 • Kursbevis

Kursmateriell

Følgende kursmateriell er inkludert i dette kurset:

Droneboken: En teoribok for ubemannet luftfart, 2. utgave

Droneboken er en teoribok om droneflyging som dekker EASA-pensum til A1/A3 og A2-droneeksamen, og større deler av pensum til pilotkompetanse i spesifikk kategori.

Droneflyging: Lær å fly drone

Boken gir deg en grunnleggende forståelse for hvordan du klargjør utstyret. Den gir deg også flere nyttige tips til hvordan du utfører droneflyging med lav risiko – slik at du unngår de typiske nybegynnerfeilene. Boken passer både for nybegynnere og profesjonelle dronepiloter som ønsker en håndbok i droneflyging.

Dronepilot refleksvest

Refleksvesten er merket med "DRONEPILOT" på ryggen. En størrelse.

Droneakademiets kursbevis

Dokumenterte kunnskaper og ferdigheter er en stor fordel. Vår annerkjente kurssertifisering vil bli gitt ved fullførelse av dette kurset.

Printet kursbevis

Et offesielt stemplet kursbevis vil bli gitt etter endt kurs, eventuelt sendes til deg pr. post.

Ditalt kursbevis

Et nedlastbart kursbevis i PDF format vil bli tilgjengelig på din side etter fullført kurs.

Kursdatoer

2 dager
Drammen
04/07/2022

Ingen kursdato som passer deg?

Kontakt oss

Spørsmål og svar

Spesifikk er en operatørkategori som dekker droneflyging med middels risiko. Kategorien tillater blant annet flyging utenfor synsrekkevidde (BVLOS) og flying over 120 m. Dersom man ikke kan operere i samsvar regelverket i åpen kategori, vil man mest trolig havne i denne kategorien.

Meld deg på kurset ved å opprette brukerkonto og velg ønsket kursdato. Du kan også melde deg på kurset ved å sende oss en e-post med kontaktinformasjon og ønsket kursdato til info@ubemannet.no

Det er en fordel med grunnleggende dronekunnskaper. Vi anbefaler også at du har fullført nettkurs og onlineeksamen for A1/A3 på flydrone.no.

Spesifikk kategori er en operatørkategori med et varierende risikobilde. Dersom operatøren deklarerer et standard scenario (STS-01), må dronepiloter ha bestått STS teorieksamen og en praktisk ferdighetstest. Operatører som benytter seg av den forhåndsdefinerte risikoanalysen PDRA-S01, gjelder samme kompetansekrav. Operatører som utarbeider egne risikoanalyser etter SORA-metodikken, er selv ansvarlig for å identifisere og stille kompetansekrav. Dette kurset dekker kravene til STS-01, PDRA-02 og emner som er beskrevet i SORA. (SAIL I og II)

Flere spørsmål? Besøk vårt hjelpesenter eller kontakt oss

Når flere medarbeidere har behov for opplæring, vil vi anbefale å bestille et bedriftsinternt kurs. Alle våre kurs kan arrangeres bedriftsinternt eller vi kan skreddersy egne opplegg som passer deres behov i forhold til innhold, tid og sted.

Ønsker du å samle flere ansatte til et bedriftsinternt kurs?

Kontakt oss

Leter du etter andre kurs?

VÅRE KUNDER SETTER KOMPETANSE OG SIKKERHET I FOKUS

Les kundehistorier