Et komplett dronekurs for profesjonelle dronepiloter

Ta et godt omtalt dronekurs som setter deg i stand til å utføre kommersielle droneoperasjoner i RO2 og RO3-kategorien. Kurset går over to dager og inkluderer både teori og praktisk flyging med multikopter.

Varighet 2 dager
Forkunnskaper Se detaljer
Kursbevis Inkludert
Kursavgift

Kr 12450.00

Om kurset

Grunnet koronapandemien holdes dette kurset i mindre grupper med maks 4 kursdeltakere.


Kurset gir deg praktiske flygeferdigheter og en helhetlig forståelse for operasjonelle prosedyrer. Kurset setter deg videre i stand til å forberede og gjennomføre RO2 og RO3 (VLOS) operasjoner. Læring sikres ved klasseromsundervisning og praktisk flyging med 1-til-1 instruksjon.

Formålet med kurset er å gi deg kunnskaper og ferdigheter slik du kan operere sikkert og i tråd med regelverket (RPAS paragrafen §28 eller §36). Vi går igjennom operasjonelle prosedyrer som blant annet inkluderer praktisk bruk av NOTAM-tjenesten og utarbeiding av risikoanalyser. Kurset gjennomføres over to dager med en kombinasjon av tradisjonell klasseromsundervisning og individuell 1-1 instruksjon med et av skolens RPAS-fartøy (over 2.5kg). Kursbevis utstedes etter endt ferdighetstest.

Kurset holdes av piloter med bakgrunn som flyinstruktører med lang fartstid innen ubemannet luftfart. Ved å benytte kjente prinsipper fra bemannet luftfart er vi med på å trygge dronebransjen med økt fokus på kompetanse.

Kursmateriell og lunsj er inkludert i kursprisen. Vi har hotellavtale med Nordic Choice Hotels som gir deg gode rabatter dersom du har behov for overnatting. Kontakt oss for mer informasjon.

Utstyr

Vi benytter moderne og profesjonelt utstyr med flere sikkerhetssystemer. Gjennom praktisk opplæring får du kjennskap til ulike systemer. Leie av fartøy er inkludert i kurskostnaden.

Målgruppe

Kurset passer for piloter tilknyttet RO2 eller RO3-organisasjoner. Med dokumentert kunnskap skiller du deg ut i mengden.

Inkludert i kurset er

  • Teoriundervisning
  • 1-til-1 instruksjon
  • Kursbøker og materiell
  • Refleksvest
  • Engasjerte instruktører
  • Tidsriktig kunnskap
  • Lunsj
  • Kursbevis

Kursmateriell

Følgende kursmateriell er inkludert i dette kurset:

Droneboken: En teoribok for ubemannet luftfart

Droneboken er en teoribok om droneflyging som dekker luftfartstilsynet pensum til drone-eksamen og enda mer. Denne boken er også for entusiasten som ønsker å bli en tryggere dronepilot.

Operasjonelle prosedyrer

Boken inkluderer Droneakademiets operasjonelle prosedyrer til bruk under teoretisk og praktisk opplæring. Boken inneholder også en liste med praktiske øvelser.

DJI Matrrice 200 Operating handbook

Komplett håndbok for DJI Matrice 200 serien. Boken er heftet med spiralbinding og inkluderer systembeskrivelser, vedlikeholdsprogram og utvidede sjekklister. (Engelsk)

Dronepilot refleksvest

Refleksvesten er merket med "DRONEPILOT" på ryggen. En størrelse.

Droneakademiets kursbevis

Dokumenterte kunnskaper og ferdigheter er en stor fordel. Vår annerkjente kurssertifisering vil bli gitt ved fullførelse av dette kurset.

Printet kursbevis

Et offesielt stemplet kursbevis vil bli gitt etter endt kurs, eventuelt sendes til deg pr. post.

Ditalt kursbevis

Et nedlastbart kursbevis i PDF format vil bli tilgjengelig på din side etter fullført kurs.

Spørsmål og svar

RO2
Katagorien lar deg operere drone med maks avgansvekt (MTOW) på 25 kg. Klassen har strengere krav til teoretisk kompetanse og piloter må bestå luftfartstilsynets teorieksamen for ubemannet luftfart. Operatører i denne kategorien skal kun operere under 120 m (400 fot) over bakken eller vannet, enten innenfor synsrekkevidde (VLOS), utvidet synsrekkevidde ved hjelp av observatører (EVLOS) eller utenfor synsrekkevidde (BLOS).

RO3
Dette er den høyeste operatørkategorien. Fartøy som drives av turbinmotor, eller fartøy med en MTOW over 25 kg havner automatisk i denne kategorien. I likhet med RO2 må piloter i RO3 klassen også bestå teorieksamen. RO3 kan operere VLOS, EVLOS og BLOS over 120 m over bakken eller vannet samt innenfor minimumsavstandene som er satt i forskrift om droneflyging, på de vilkår som er satt i operasjonsmanualen.

For å kunne operere i RO2 eller RO3 kategorien må selskapet inneha operatørtillatelse i en av disse operatørkategoriene.

Meld deg på kurset ved å opprette brukerkonto og trykk på "Påmelding" i kolonnen til høyre. Du kan også melde deg på kurset ved å sende oss en e-post med kontaktinformasjon og ønsket kursdato til info@ubemannet.no

Det er en fordel å ha fullført luftfartstilsynets e-eksamen. Klikk her for å lese mer om vårt teorikurs.

Flere spørsmål? Besøk vårt hjelpesenter eller kontakt oss

Når flere medarbeidere har behov for opplæring, vil vi anbefale å bestille et bedriftsinternt kurs. Alle våre kurs kan arrangeres bedriftsinternt eller vi kan skreddersy egne opplegg som passer deres behov i forhold til innhold, tid og sted.

Ønsker du å samle flere ansatte til et bedriftsinternt kurs?

Kontakt oss

Leter du etter andre kurs?

VÅRE KUNDER SETTER KOMPETANSE OG SIKKERHET I FOKUS

Les kundehistorier