Open Category

Droneteori A2

Nettkurset inneholder pensum til pilotkompetanse i åpen kategori A2, og gir deg flere nyttige tips til den praktiske egentreningen. Du gjennomfører kurset i ditt eget tempo i vår nettskole. Kurset avsluttes med en kurseksamen med realistiske eksamensoppgaver.

Varighet
2 timer
FORKUNNSKAPER
Se detaljer
Kursbevis
Inkludert
Kursavgift
Kr 1250

Om kurset

Dette nettkurset dekker pensum til A2-droneeksamen, der du får dybdekunnskap i følgende emner:

 • Droneregler i åpen kategori A2
 • Dronesystemet (software, systemer, komponenter og vedlikehold)
 • Meteorologi
 • Tips og øvelser til praktisk egentrening (planlegging og gjennomføring av droneflyging)

I tillegg til pensum vil du også få tilgang til en sjekkliste som du kan bruke under flyging, og et eksempel på en A2 prosedyremanual. Etter kurset skal du ha tilegnet deg kunnskap og holdninger som gjør deg i stand til å utføre trygge droneoperasjoner i åpen kategori A2.

Ønsker du heller klasseromsundervisning og praktisk opplæring? Se vårt A2 dronekurs.

 

Slik foregår kurset

Kurset gjennomføres digitalt i vår nettskole, gjennom en sammensetning av 5 kursmoduler fordelt på ulike fagområder. Se listen nedenfor for fullstendig oversikt over moduler og leksjoner.

 

Forkunnskaper

Vi anbefaler at du har fullført Luftfartstilsynets nettkurs og tilhørende netteksamen for A1/A3. Nettkurs og eksamen gjennomføres via portalen flydrone.no.

 

Målgruppe

Kurset passer for deg som vil starte droneoperasjoner i åpen kategori A2, utdanne dronepiloter til egen organisasjon, eller ta dine droneoperasjoner til et nytt profesjonelt nivå.

 

Inkludert i kurset er

 • Pensum til A2 droneeksamen
 • Øv deg på realistiske eksamensoppgaver
 • Tips og øvelser til praktisk egentrening
 • Illustrasjoner og animasjoner
 • Eksempel på en sjekkliste og en prosedyremanual
 • Kursbevis

 

 

Hva er A2?

A2 er en underkategori i åpen kategori som dekker droneflyging med lav risiko. Underklasse A2 åpner opp for flyging «nært folk», og det stilles egne krav til pilotkompetanse, sikkerhetsavstander og droner. Flyging skal skje innenfor sysnsrekkevidde og under 120 m over bakken eller vannet.

Kurspensum

Droneakademiets kursbevis

Dokumenterte kunnskaper og ferdigheter er en stor fordel. Vår annerkjente kurssertifisering vil bli gitt ved fullførelse av dette kurset.

Printet kursbevis

Et offesielt stemplet kursbevis vil bli gitt etter endt kurs, eventuelt sendes til deg pr. post.

Ditalt kursbevis

Et nedlastbart kursbevis i PDF format vil bli tilgjengelig på din side etter fullført kurs.

Spørsmål og svar

  Kurset passer for dronepiloter og operatører som skal avlegge A2 droneeksamen, eller personer som ønsker å tilknytte seg verdifull teoretisk kompetanse.
  A2 teorieksamen avlegges ved en av Statens vegvesen sine trafikkstasjoner. Liste over trafikkstasjoner og åpningstider finner du her. Eksamensgebyret betales kontant eller med debetkort.
  Du har tilgang til kurset i ett år fra påmeldingsdato.
  Du får umiddelbart tilgang til kurset etter påmelding.
  For å fly drone i A2 må du eller bedriften være registrert som droneoperatør. I tillegg er det krav om at du har lest og forstått brukermanualen, gjennomført et grunnleggende nettkurs og en tilhørende nettbasert teoriprøve. Du må også deklarere at du har gjennomført praktisk flygetrening, og utføre en tilleggseksamen som avlegges ved en av Statens vegvesens trafikkstasjoner.
Flere spørsmål? Besøk vårt
Finn en dato som passer deg

Kommende kurs