Specific Category

Operatørkurs i spesifikk kategori

Kurset i droneledelse er et komplett operatørkurs som setter deg i stand til å lede profesjonelle droneoperasjoner i spesifikk kategori.

Varighet
2 dager (09-15)
FORKUNNSKAPER
Se detaljer
Kursbevis
Inkludert
Kursavgift
Kr 12500

Om kurset

Kurset i droneledelse er et komplett operatørkurs som setter deg i stand til å lede profesjonelle droneoperasjoner i spesifikk kategori. Kurset passer for deg som skal ha ansvarsrolle(r) hos en droneoperatør, eller ønsker å implementere droneteknologi i virksomheten.

Innhold

En droneoperatør er blant annet ansvarlig for å etablere operasjonelle prosedyrer og systemer for kvalitetssikring. Videre skal operatøren sørge for at dronepiloter innehar kompetanse til å utføre sine oppgaver, og at droner som benyttes under oppdrag er i en flygedyktig tilstand.

Kurset dekker aspektene ved det å etablere og lede en droneorganisasjon, fra utvikling av operasjonsmanualen og risikoanalyser (SORA), til daglig drift. Du vil få en grundig opplæring i risikoanalysemodellen SORA, som er avgjørende for å identifisere og håndtere risikoer knyttet til droneoperasjoner.

Under kurset får du også en omfattende mal på en SORA-analyse og en operasjonsmanual, som du vil få nytte av i ditt daglige arbeid.

Kurset er utviklet av våre eksperter med mange års erfaring med implementering av droneteknologi, i flere ulike bedrifter og organisasjoner. 

Kurset dekker

  • Risikoanalysemodellen SORA
  • Utarbeidelse av operasjonsmanual
  • Systemer for kvalitetssikring (SMS)
  • Regulatoriske krav
  • Beredskapsplan (ERP)
  • Operative emner

Droneakademiets kursbevis

Dokumenterte kunnskaper og ferdigheter er en stor fordel. Vår annerkjente kurssertifisering vil bli gitt ved fullførelse av dette kurset.

Printet kursbevis

Et offisielt stemplet kursbevis vil bli gitt etter endt kurs, eventuelt sendes til deg pr. post.

Digitalt kursbevis

Et nedlastbart kursbevis i PDF format vil bli tilgjengelig på din side etter fullført kurs.

Spørsmål og svar

    Kurset passer for deg som har ansvar for droneoperasjoner i en organisasjon med flere dronepiloter. Kurset vil også passe for deg som vil bli droneoperatør i spesifikk kategori.
    Spesifikk er en operatørkategori som dekker droneflyging med middels risiko. Kategorien tillater blant annet flyging utenfor synsrekkevidde (BVLOS) og flying over 120 m. Dersom man ikke kan operere i samsvar regelverket i åpen kategori, vil man mest trolig havne i denne kategorien.
Flere spørsmål?
Finn en dato som passer deg

Kommende kurs