Droneteori for sivil statsluftfart (BSL A 7-1)

Skaff deg kunnskapen for å bestå luftfartstilsynets droneeksamen på første forsøk, og bli en sertifisert dronepilot. Kurset dekker droneteorien for sivil statsluftfart (BSL-A 7-1).

Varighet Varierer etter egen progresjon, ca 15 timer.
Forkunnskaper Se detaljer
Kursbevis Inkludert
Kursavgift

Kr 2495.00

Om kurset

Nå kan du studere når du vil, i ditt eget tempo, med dyktige instruktører og personlig oppfølging. Nettkurset gir deg nødvendig dronekompetanse og inneholder pensum til Luftfartstilsynets droneeksamen (e-eksamen) for statsluftfart i operatørkategoriene RO3 og RO3. Kurset dekker fagene lover og bestemmelser, meteorologi, aerodynamikk, fartøylære, operasjonelle prosedyrer og menneskelige faktorer.

Nettkurset er utviklet av våre kursholdere som har bakgrunn som flyinstruktører med lang fartstid innen ubemannet luftfart. Ved hjelp av underholdende animasjoner, filmer og interaktivt innhold loser vi deg trygt gjennom pensum - i ditt eget tempo. Vårt kurs skal gi deg de aller beste forutsetninger for å bestå droneeksamen, og for å bli en trygg dronepilot.

Bestod på første forsøk! Fikk god hjelp av gjennomgang av hele kurset, og fikk flere lignende spørsmål på teoritentamen hos dere som på selve eksamen

Innhold

Nettkurset er pedagogisk lagt opp og inneholder flere videoer og animasjoner kombinert med vår egen pensumtekst. For å kunne gi deg den beste forutsetningen for å kunne bestå luftfartstilsynets e-eksamen, har vi utviklet gode, realistiske eksamensoppgaver som du finner etter hver kursmodul.  Helt til slutt i kurset finner du to teoritentamner og en kurseksamen. Får du over 75% riktig på vår kurseksamen får du tilsendt Droneakademiets kursbevis.

Ønsker du å prøve nettskolen? Ta vårt gratis nettkurs "Veien til operatørgodkjenning".

Hva er droneeksamen?

Dersom du skal føre droner i etter nasjonalt regelverk for statsluftfart operatørklassene RO2 eller RO3, må du ha bestått Luftfartstilsynets e-eksamen. Teorieksamen avlegges ved en av Statens vegvesen sine trafikkstasjoner og inneholder 40 spørsmål med 4 svaralternativer som må besvares innen 80 minutter. Det kreves minimum 75% riktige svar for å bestå.

Kurspensum

Droneakademiets kursbevis

Dokumenterte kunnskaper og ferdigheter er en stor fordel. Vår annerkjente kurssertifisering vil bli gitt ved fullførelse av dette kurset.

Printet kursbevis

Et offesielt stemplet kursbevis vil bli gitt etter endt kurs, eventuelt sendes til deg pr. post.

Ditalt kursbevis

Et nedlastbart kursbevis i PDF format vil bli tilgjengelig på din side etter fullført kurs.

Spørsmål og svar

1. Påmelding
Meld deg på kurset ved å opprette brukerkonto og trykk på "Påmelding" i kolonnen til høyre. Kurset aktiveres så snart kursavgiften er registrert betalt. (Kontakt oss for eventuell bedriftsavtale.)

2. Fullfør leksjoner og eksamensoppgaver
Fullfør leksjonene og test deg selv med nyttige eksamensspørsmål underveis. Teoritentamen og kurseksamen i slutten av nettkurset forbereder deg mest mulig til teoriprøven. Våre dyktige instruktører gir personlig oppfølging og svarer på eventuelle spørsmål du måtte ha.

3. Ta teorieksamen
Avlegg teorieksamen ved en av Statens vegvesen sine trafikkstasjoner. 40 flervalgsspørsmål med 4 svaralternativer må besvares innen 80 minutter. Det kreves minimum 75% riktige svar for å bestå.

Teorieksamen avlegges ved en av Statens vegvesen sine trafikkstasjoner. Liste over trafikkstasjoner og åpningstider finner du her. Eksamensgebyret på kr 1010,- betales kontant eller med debetkort.

For å kunne operere som dronepilot i operatørkategoriene RO2 og RO3 må du ha bestått luftfartstilsynets e-eksamen.

§ 69: «..sivil statsluftfart med offentligrettslig formål i forbindelse med politivirksomhet, tollvirksomhet, offentlig søk- og redningstjeneste, brannslukking, kyst- og grensevakt eller lignende aktiviteter og tjenester.»

Flere spørsmål? Besøk vårt hjelpesenter eller kontakt oss

Når flere medarbeidere har behov for opplæring, vil vi anbefale å bestille et bedriftsinternt kurs. Alle våre kurs kan arrangeres bedriftsinternt eller vi kan skreddersy egne opplegg som passer deres behov i forhold til innhold, tid og sted.

Ønsker du å samle flere ansatte til et bedriftsinternt kurs?

Kontakt oss

Leter du etter andre kurs?

VÅRE KUNDER SETTER KOMPETANSE OG SIKKERHET I FOKUS

Les kundehistorier