Specific Category

Flyging utenfor synsrekkevidde (STS/PDRA/SORA)

Flyging utenfor synsvidde (BLOS - beyond visual line of sight) er en operasjonstype som er forbundet med risiko. Dette kurset dekker kompetansekravene i STS-02 og PDRA-S02.

Varighet
1 dag (09-16)
FORKUNNSKAPER
Se detaljer
Kursbevis
Inkludert
Kursavgift
Kr 6750

Om kurset

Kurset bygger videre på pilotkurset i spesifikk kategori, og gir deg kunnskaper og ferdigheter til å utføre BVLOS-operasjoner etter reglene i STS-02, PDRA-S02, PDRA-G01/G02/G03 og SORA.

Dronekurset går over en dag med en kombinasjon av individuell 1-1 instruksjon og klasseromsundervisning. Du vil blant annet lære bruk av operasjonelle prosedyrer, sjekklister og metoder for å redusere risiko.

Kurset ledes av våre dyktige instruktører som har bakgrunn fra kommersiell luftfart, med lang fartstid innen ubemannet luftfart. Vi benytter kjente prinsipper fra bemannet luftfart. Det sikrer deg maksimalt læringsutbytte, og gir deg de beste forutsetningene for å bli en trygg dronepilot.

Utstyr

Vi benytter moderne og profesjonelt utstyr med flere sikkerhetssystemer. Gjennom praktisk opplæring får du kjennskap til ulike dronesystemer. Leie av drone er inkludert i kurskostnaden.

Målgruppe

Kurset passer for dronepiloter som skal fly uenfor synsrekkevidde etter reglene i STS-02, PDRA-S02, G01, G02, G03 og SORA.

 

Dokumentasjon av praktiske ferdigheter

Operasjoner etter reglene i STS-02 og PDRA-S02 krever bestått STS-teorieksamen og tilstrekkelige praktiske ferdigheter. Dersom du under kurset viser, eller tilegner deg tilstrekkelige praktiske ferdigheter, vil du få utstedt vårt STS-02 sertifikat for praktiske ferigheter. Dersom du ikke møter kravene til praktiske ferdigheter under kurset, vil instruktøren anbefale mer egentrening, og du vil kunne avlegge en ferdighetsprøve ved en senere anledning.

Det er mulig å deklarere STS-01 og STS-02 fra 1. januar 2024.

 

Inkludert i kurset er

 • Teoriundervisning
 • 1-til-1 instruksjon
 • Kursbevis
 • Engasjerte instruktører
 • Tidsriktig kunnskap
 • Lunsj

Droneakademiets kursbevis

Dokumenterte kunnskaper og ferdigheter er en stor fordel. Vår annerkjente kurssertifisering vil bli gitt ved fullførelse av dette kurset.

Printet kursbevis

Et offisielt stemplet kursbevis vil bli gitt etter endt kurs, eventuelt sendes til deg pr. post.

Digitalt kursbevis

Et nedlastbart kursbevis i PDF format vil bli tilgjengelig på din side etter fullført kurs.

Spørsmål og svar

  Kurset passer for dronepiloter som skal fly etter reglene i STS-02, PDRA-S02, PDRA-G01/G02/G03 og SORA.
  Vi anbefaler at du har fullført pilotkurset i spesifikk kategori. Deltagere som ikke har gjennomført kurset, må ha bestått STS-eksamen før kursstart.
  Meld deg på kurset ved å opprette brukerkonto og velg ønsket kursdato. Du kan også melde deg på kurset ved å sende oss en e-post med kontaktinformasjon og ønsket kursdato til hei@droneakademiet.no.
Flere spørsmål?
Finn en dato som passer deg

Kommende kurs