Specific Category

Komplett utdanning til flytelefonisertifikatet

Komplett utdanning til flytelefonisertifikatet. Kurset inkluderer både fjernundervisning i nettskolen, og oppsummering i klasserom.

Varighet
Avhengig av egen progresjon. Obligatorisk dag i klasserom.
FORKUNNSKAPER
Se detaljer
Kursbevis
Inkludert
Kursavgift
Kr 4490

Om kurset

Flytelefonisertifikatet gir deg rett til å snakke på flyradio. Flytelefonisertifikatet er et frittstående sertifikat som benyttes av dronepiloter og andre luftromsbrukere som flyr mikrofly, hang- og paraglider. 

Droneakademiets kurs i flytelefoni tar deg igjennom luftfartstilsynets pensum (BSL C 5-2a) for flytelefonisertifikatet og forbereder deg til praktisk og teoretisk eksamen. Kurset er pedagogisk satt opp og inkluderer mange videoer og animasjoner. Animasjonen under er bare en av de mange videoene du vil finne i nettskolen.

Læring sikres ved nettbaserte leksjoner og innsendingsoppgaver via nettskolen. Når du har fullført alle oppgavene innenfor vårt kompetansenivå (80% riktig) kan du melde deg opp til gjennomgang og tentamen. Kurset er spesielt tilpasset droneoperatører, men passer også for luftsportsutøvere innen microflyging og hang/paragliding.

På oppsummeringsdagen vil vi repetere pensum og besvare eventuelle spørsmål. Det vil bli en praktisk gjennomgang i bruk av radioutstyr og fraseologi.

 

Inkludert i kurset er

 • Nettkurs
 • Oppsummering i klasserom eller som fjernundervisning
 • Kursbøker og materiell
 • Engasjerte instruktører
 • Tidsriktig kunnskap
 • Kursbevis

Droneakademiets kursbevis

Dokumenterte kunnskaper og ferdigheter er en stor fordel. Vår annerkjente kurssertifisering vil bli gitt ved fullførelse av dette kurset.

Printet kursbevis

Et offesielt stemplet kursbevis vil bli gitt etter endt kurs, eventuelt sendes til deg pr. post.

Ditalt kursbevis

Et nedlastbart kursbevis i PDF format vil bli tilgjengelig på din side etter fullført kurs.

Spørsmål og svar

  1. Teori og praktisk trening
  Droneakademiets nettkurs inneholder teoripensum for flytelefonisertifikatet. Det finnes ingen formelle krav til praksis opplæring, men du må igjennom en praktisk prøve for du får tildelt flysertifikatet. Det vil derfor være behov for en aller annen form for praksisopplæring. Droneakademiets nettkurs inneholder flere eksempler (videoer) og øvelsesoppgaver i praktisk bruk av radiosamband. Du vil også få verdifull trening under oppsummeringsdagen i klasserom. Når du har bestått nettkurset melder vi deg opp til teorieksamen.

  2. Teoretisk og praktisk eksamen
  Teorieksamen gjennomføres innenfor de fastsatte eksamensperiodene til PPL-eksamen (se Luftfartstilsynets hjemmeside for tider og steder). Du får 30 minutter til å fullføre 20 flervalgsoppgaver. Oppgavene har 4 svaralternativ, og har ett riktig svar. 75% riktige svar kreves for å bestå prøven. Når du har bestått Luftfartstilsynets teorieksamen, tar du selv kontakt med en godkjent kontrollant. Den praktiske eksamen består av frasiologi og en engelsk språktest.

  3. Søknad om utstedelse
  Når praktisk prøve og språkprøve er gjennomført og bestått og Luftfartstilsynet har mottatt nødvendig papirarbeid, vil flytelefonisertifkatet bli utstedt.
  Søker til flytelefonistsertifikat må ha fylt 15 år, ha gjennomgått godkjent utdanning og bestått teoretiske og praktiske prøver.
  1. Påmelding
  Meld deg på kurset ved å opprette brukerkonto og trykk på "Påmelding" i kolonnen til høyre. Kurset aktiveres så snart kursavgiften er registrert betalt. (Kontakt oss for eventuell bedriftsavtale.)

  2. Fullfør leksjoner og progresjonsprøver
  Fullfør leksjonener og progresjonsprøver i ditt eget tempo. Kurseksamen i slutten av nettkurset forbereder deg mest mulig til teoriprøven. Våre dyktige instruktører gir personlig oppfølging og svarer på eventuelle spørsmål du måtte ha underevis i nettkurset. Når du har bestått vår kurseksamen melder du deg på et av våre klasseromskurs, for gjennomgang av pensum og praktisk øving i radiosamband.
Flere spørsmål? Besøk vårt
Finn en dato som passer deg

Kommende kurs